Három előadással bővült a Kulturális Hét kínálata


Hétfőn, április 22-én a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és az Aradi Kamaraszínház a 497 című táncszínházi performance-szal lép a közönség elé. A Háromszék Táncstúdióban sorra kerülő előadás táncdramatikus eszközökkel mutatja be négy romániai fiatal kálváriáját, akik 1910-ben, több mint tíz évig tartó, világkörüli gyalogtúrára indulnak. A 14 év feletti nézőknek ajánlott előadásra jegyet 30 lejért, személyesen lehet váltani a jegyirodában. Erre az előadásra a jegyek árusítását húsvét után kezdik meg.

Szerdán, április 24-én 20 órától egy különleges műfajjal találkozhat a nagyérdemű: a zenés felolvasószínházzal. A Simon Kornél és felesége, Gryllus Dorka által színre vitt Üvegfal egy toxikus házasság történetét beszéli el, Dobray Sarolta azonos című regénye alapján. Megismerjük Léna és Péter örvényszerű házasságát, a feleség és a férj szemszögéből egyaránt, és lassan, lépésenként világossá válik, hogy valójában egy érzelmileg bántalmazó kapcsolattal állunk szemben. A Tamási Áron Színház Kamaratermében sorra kerülő, Soós Zoltán rendezte előadásra 50, nyugdíjasoknak, diákoknak és nagycsaládosoknak 25 lejbe kerül a belépő. A jegyek hamarosan elérhetőek lesznek. 

Csütörtökön, április 25-én 18 órától Lakatos János jóvoltából fejest ugorhatunk a nyolcvanas évekbe, a legjobb táncos filmek évtizedébe. A Táncoló filmkockák című, infotainment (szórakoztató jellegű információs tartalom) jellegű előadás során terítéken lesznek olyan kedvencek kulisszatitkai, mint a Fame, a Flashdance, vagy a Dirty Dancing, így számos emlékezetes filmet és filmsztárt sorakoztatnak fel. Rengeteg izgalmas, ritka felvétel, és persze a kedvenc táncbetétek is előkerülnek, miközben szórakozva tanulhatunk a ‘80-as évek tánctörténetéről. Helyszín: Háromszék Táncstúdió, jegyár: 50, illetve 25 lej. 

Az előadásokra jegyeket az eventim.ro oldalon vagy személyesen a Városi Jegyirodában (Szabadság tér 1. szám) lehet vásárolni. A jegyiroda minden hétköznap 8-kor nyit és 16 óráig tart nyitva, kivéve csütörtökön, amikor 17 óráig várják az érdeklődőket. A tanulók, nyugdíjasok és a nagycsaládos kártyával rendelkezők kedvezményes jegyekre jogosultak, amelyeket a megfelelő igazoló dokumentumok bemutatásával, személyesen lehet kiváltani a jegyirodában.