Lakatos János: Táncoló filmkockák – Az őrült ‘80-as évek!


Lakatos János jóvoltából az idei Szent György Napokon fejest ugorhatunk a nyolcvanas évekbe, a legjobb táncos filmek évtizedébe! 

Lakatos János, táncművész-koreográfus 2013-ban bemutatott, rendkívül szórakoztató Táncoló filmkockák című előadássorozatában izgalmas tánctörténeti epizódokat, műfajteremtő pillanatokat és meglepő kulisszatitkokat mutat be archív filmrészletek segítségével. A sorozat hat epizódjában több mint 120 évet átölelve betekintést nyújt a meghatározó táncstílusok és újítások korszakaiba. Az előadás sikerének kulcsa a közvetlen hangulatú “info-tainment” jellegű tartalom, mely a szórakozva tanulás élményét adja a nézőknek. Az egyes epizódok önálló programként is izgalmas szórakozást nyújtanak a közönségnek. 

Az őrült ‘80-as évek! című, Sepsiszentgyörgyre érkező epizódban terítéken lesznek olyan kedvencek kulisszatitkai, mint a Fame, a Flashdance, vagy a Dirty Dancing, és még sok emlékezetes film és filmsztár. A mozivásznon megjelenik az utcai tánc, és az MTV indulásával a táncos videoklip is életre kel. Rengeteg izgalmas, ritka felvétel, és persze a kedvenc táncbetétek is előkerülnek.

Az alkotóról

Lakatos János, táncművész, nívódíjas koreográfus, fotóművész. Karrierjét válogatott szertornászként kezdte,  majd 1996-tól kőszínházakban és táncegyütteseknél  dolgozott hivatásos táncművészként és koreográfusként. Az elmúlt 25 évben több, mint 30 színházi produkció és táncelőadás mozgását készítette el és bejárta Magyarország és a világ nagyobb színpadait.

Előadóként a 2013-ban bemutatott Táncoló filmkockák című előadássorozatával vált ismertté, melynek sikere azóta is töretlen, 10 éve hónapról hónapra megtölti a Nemzeti Táncszínház nézőterét. 2016-ban a fotográfia került a fókuszba, munkái pillanatok alatt a magazinok címlapjára kerültek. Az elmúlt években a magyar táncélet legkeresettebb fotóművésze lett, a Nemzeti Táncszínház, a Pécsi Balett, a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett hivatásos fotósa. Képeivel találkozhatunk a Táncművészet Magazin címlapjain, fesztiválok idején pedig a városok óriásplakátjain is.

Időpont: 2024. április 25., csütörtök, 18:00 óra.

Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Az előadás időtartama 2 óra, szünet nélkül.

A jegyek ára 50, kedvezményesen pedig 25 lej.

Jegyeket az eventim.ro oldalon vagy személyesen a Városi Jegyirodában (Szabadság tér 1.  szám) lehet vásárolni. A jegyiroda hétfőn, kedden, szerdán 8:00–16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig tart nyitva. A tanulók, nyugdíjasok és a nagycsaládos kártyával rendelkezők a kedvezményes jegyeket a jegyirodában vásárolhatják meg.