Új buszjáratokat indítunk szerda estére a Sepsi Arénához és az OSK Stadionhoz


Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy szerda este 17 és 22 óra között nagyon intenzív forgalom várható az Oltmező utcában, a Sepsi Aréna és az OSK Stadion környékén, ezért erre az időszakra kiegészítjük a menetrend szerinti buszjáratokat. Arra kérjük mindazokat, akik a labdarúgó Román Kupa-elődöntőjére, a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR mérkőzésére vagy a MyLand című előadásra igyekeznek, hogy lehetőségük szerint válasszák a tömegközlekedési eszközöket, vagy ha mégis személygépkocsival mennek, utazzanak többen egy járműben. A parkolóhelyek száma korlátozott, ezért nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy lesz szabad hely.

A mérkőzések időpontjának kitűzésébe sajnos sem a klubnak, sem a városvezetésnek nincs beleszólása. Így történhetett meg, hogy a Szent György Napok egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadásával, a Recirquel társulat MyLand újcirkuszi produkciójával (20 órai kezdés) részben egyidőben szervezték meg a labdarúgó Román Kupa-elődöntőjét (19 órai kezdés), a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR mérkőzését, és a két esemény várhatóan körülbelül egyszerre ér véget.

A MultiTrans vállalat a már meglévő óránkénti járatok mellett (az 5-ös busz 17:00, 18:00 és 19:00 órakor indul a Gólya utcából a Sepsi Arénához) még két buszt indít az 5-ös útvonalán 17:30 és 19:15 órakor, valamint a 2-es járat útvonalán 17:15, 17:45 és 19:15 órakor a Gólya utcából a Sepsi Arénához, melyek a Csíki negyedi megálló után a Romulus Cioflec utcán térnek ki a Csíki, majd az Oltmező utcára. Ezen az útszakaszon a forgalmi rendőrség munkatársai biztosítják a buszok számára az elsőbbséget, hogy, amennyire lehet, ezek fennakadás nélkül haladhassanak. Buszjegyet a jegyárusító pontoknál vagy a 24pay applikáción keresztül lehet vásárolni 2 lejért, illetve az autóbuszon 4 lejért. A gördülékenyebb utazás érdekében érdemes előre megvásárolni a jegyeket. A MyLand előadásra tartó utolsó két, 19:15-kor induló járat utasait bevárják az előadás kezdésével. A események végét is megvárják a buszok, melyeken fel lesz tüntetve, hogy melyik útvonalon közlekednek. Amint megtelt egy busz, indul is visszafelé, a város irányába. Szükség szerint további buszokat bocsátunk az utasok rendelkezésére.

A központtól legkevesebb fél órát kell számolni az Arénáig – úgy busszal, mint gépjárművel –, ezért kérjük, hogy időben induljanak el az eseményekre. A Recirquel előadására érkezők számára 300 parkolóhelyet tartanak fenn, ezeket azonban a két esemény szétválasztása érdekében csak 19 órától nyitják meg, ezért arra kérjük, hogy az érkezés időpontját lehetőleg 19 óra utánra időzítsék.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket.