Magic Puppet Színház (Kolozsvár): A románok történelme dióhéjban


Április 29., 19:00 óra, Andrei Mureșanu Színház

A kolozsvári Magic Puppet Színház a zenés színház és a bábszínház elemeit tartalmazó szatirikus vígjátékot hoz a Szent György Napokra. A románok történelme dióhéjban című előadás egyaránt szól fiatalokhoz és idősekhez, miközben számos kérdést vet fel a nemzeti identitásról, a nacionalizmusról és a románok etnikai identitásáról. 

Ki volt először Erdélyben? Mi a közös Mihai Viteazulban és Nicolae Ceaușescuban? vagy Milyen nyelven beszélt Burebista? – biztosan megtudják (vagy nem) ebből a szórakoztató vígjátékból. 

A 2020 februárjában alapított Magic Puppet Egyesület a bábművészet és a színpadi bűvészet népszerűsítése által nemcsak a gyermekekhez, hanem a fiatalokhoz és a felnőttekhez is egyaránt szól. A helyi közösségi projektek megvalósításával céljuk a művészet, a kultúra és az oktatás támogatása. A románok történelme dióhéjban című előadásban mindössze három szereplővel mutatják be a románok 2000 éves bonyolult történelmét.

A bábszínházi előadás, amely egyáltalán nem gyerekszínházi előadás, április 29-én, xx órakor látható az Andrei Mureșanu Színházban. Jegyeket vásárolni személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig vagy online az eventim.ro oldalon. 

Az előadás 14 éves kortól ajánlott.

Teljes árú jegy: 30 lej
Kedvezményes jegy: 15 lej.