Teatrul Magic Puppet (Cluj-Napoca) – „Istoria românilor pe scurt”


29 aprilie, ora 19:00, Teatrul „Andrei Mureșanu”

Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca aduce pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe o comedie satirică cu elemente de teatru muzical și teatru de păpuși: „Istoria românilor pe scurt”.  Spectacolul adresat tinerilor și adulților, deopotrivă, dorește să ridice o serie de întrebări legate de identitatea națională, de naționalism și de identitatea etnică a românilor printr-un text spus pe șleau. 

Cine a fost primul în Ardeal? Ce au în comun Mihai Viteazu și Nicolae Ceaușescu? sau Ce limbă vorbea Burebista? – veți afla răspunsul cu siguranță (sau nu) din această comedie antrenantă. 

Înființată în februarie 2020, Asociația Magic Puppet are ca prim scop promovarea artei păpușăriei și a magiei scenice nu doar în rândul celor mici, ci și în rândul tinerilor și al adulților, creând proiecte comunitare locale menite să susțină dezvoltarea artistică, socială, culturală și educațională. Spectacolul „Istoria românilor pe scurt” își propune să acopere (în doar trei personaje!) complicata istorie a românilor lungă de 2.000 de ani.

Un spectacol de teatru de păpuși și deloc teatru pentru copii, piesa „Istoria românilor pe scurt” va putea fi urmărită în data de 29 aprilie, ora 19:00, în sala Teatrului „Andrei Mureșanu”. Biletele sunt disponibile pe eventim.ro sau la Biroul de organizare evenimente culturale din Piaţa Centrală, de luni până miercuri, între orele 08:00 – 16:00, joi până la ora 17:00, iar vineri până la ora 15:00. 

Vârstă recomandată: 14+

Bilet cu preț întreg: 30 lei
Bilet cu preț redus: 15 lei.