Andrei Mureșanu Színház: #acedesiguranță @TikTok


Április 28., 18:00 óra, Andrei Mureșanu Színház

Az Andrei Mureșanu Színház a Bobi Pricop által rendezett #acedesiguranță @TikTok performansz-installációval készül a Szent György Napokra, amely olyan témákat dolgoz fel, amelyek aktuálisak a mai fiatalok világában, például a szorongás, az önismeret, az oktatás, a kapcsolatok, a sebezhetőség vagy az elszigeteltség.

Az előadás két szinten működik: egyrészt a színházban, performatív installációként, másrészt online, a TikTok platformon. A történet középpontjában egy hét, 16-18 éves középiskolás diákból álló csoport áll, akik elindítják a #acassurance mozgalmat, hogy hangot adjanak a tinédzsereknek és tapasztalataiknak a TikTok-on.

A TikTok platformot használva az előadás nemcsak releváns társadalmi témákat dolgoz fel, hanem új színházi eszközöket is használ, amelyek ötvözik a történetmesélést az új közösségi háló performatív dimenziójával. A projekt célja egyrészt a tizenévesek közvetlen bevonása, másrészt szélesebb körű párbeszéd megnyitása a TikTok platformon keresztül. 

Az előadást 2022. április 28-án, 18:00 órától játsszák, jegyeket április 1-től lehet vásárolni személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig vagy online az eventim.ro oldalon. 

Teljes árú jegy: 20 lej
Kedvezményes árú jegy: 10 lej