8 SEASONS 1WORLD – VIVALDI-PIAZZOLLA szimfonikus koncert


Április 24., vasárnap 20:00, Krisztus Király templom

Április 24-én, vasárnap 20 órától egy újabb nemzetközi színvonalú program várja a közönséget a Krisztus Király templomban, ahol két világhírű művész, Artur Kaganovskiy hegedűművész és Césár Álvarez karmester, valamint a Kaganovskiy Virtuózok zenekar előadásában hallhatják a 8 Seasons 1 World című, Antonio Vivaldi és Astor Piazzolla zeneszerzők műveire épülő szimfonikus koncertet.

A sepsiszentgyörgyi közönségnek talán be sem kell mutatni Artur Kaganovskiyt, az erőteljes, és gazdag hegedűhangjáról, virtuóz technikájáról, és kivételes zeneiségéről ismert orosz származású amerikai hegedűművészt, aki híres zenekarok szólistájaként lépett már fel szerte a világban. A 29. Szent György Napokon nem mással, mint Césár Álvarezzel ad közös koncertet, aki egyike a világ legkiemelkedőbb karmestereinek, egy-egy évtizeden keresztül az oroszországi Tomsk Filharmónia, valamint a spanyolországi Murcia város Állami Zenekar első karmestere, állandó vendége a világ legfontosabb koncerttermeinek. A koncerten közreműködnek a 2022-ben alapított Kaganovskiy Virtuózok zenekar tagjai, akik Nagyvárad, Arad, Kolozsvár es Marosvásárhely legjobb zenészeiből állnak.

A szimfonikus koncertet a Krisztus Király templomban 2022. április 24-én, vasárnap 20:00 órától hallhatják, jegyeket személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig vagy online az eventim.ro/lang/hu oldalon lehet vásárolni. 

A rendezvény partnere: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy

Teljes árú jegy: 40 lej
Kedvezményes árú jegy: 20 lej