Vérdíjat tűztek ki a sárkányra


A Szent György Napok szervezői a lakosság segítségét kérik, mert tűrhetetlen, hogy egy sárkány garázdálkodik a városban. A szombaton talált ürülékből vett mintát megvizsgálták a szakértők és egyértelmű véleményük szerint sárkányi eredetű salakanyagról van szó. A kutatók közölték: tartalma toxikus, gyerekekre és felnőttekre egyaránt káros. A tekintélyes méretű halmot szombat délután elszállította a köztisztasági vállalat.

Sajnos a sárkány eddigi tettei és felbukkanásai annyira kiszámíthatatlanok voltak, hogy a Szent György Napok szervezői veszélyben látják a városnapok szabadtéri programjait, ezért jutalmat ajánlanak fel bármilyen nyomravezetői információért. A jutalom a szolgáltatott adatok tartalmától és hitelességétől függ. Aki élve vagy halva beszolgáltatja a sárkányt, bármilyen tájékoztatást tud nyújtani a sárkány esetleges megjelenéséről (videó), megjelenésének valamilyen tárgyi nyomáról (fotó), vagy olyan gyanús elemekre lett figyelmes, ami kapcsolatba hozható a sárkánnyal, kérik, hogy vegye fel a kapcsolatot a Szent György Napok szervezőivel, vagy írja meg, küldje be a press@sepsi.ro email címre

Amint ismeretese, néhány napos csend után, csütörtökön az Autolivnél jelent meg a sárkány. A volángyárnál váltás volt, amikor Réty irányából feltűnt a bestia, bement az udvarra, éppen akkor, amikor több száz ember jött ki a gyárból, de szerencsére ismét nem bántott senkit.

Bár ez az egyed nagyon mélyről jövő, morgásszerű hangot is hallatott, szakértők szerint ugyanaz az állat (legalábbis azt remélik, hogy egy van, és nem több), amely a április 12-én a Pinocchio óvodában is megfordulta magát.

Korábban, április 1-jén egy rúnaírással írt üzenetet hagyott a Főtéren, amelyben ötvenkét szűzlányt emlegetett, akiket a Rétyi tóhoz kellene „leszállítani”. Ellenkező esetben a város felégetésével fenyegetőzött…