Verdi: Requiem – Egyedülálló vokál-szimfonikus nyitóhangverseny


A 30-ik Szent György Napok méltó kezdéseként, városunk eddigi legnagyobb vokálszimfonikus hangversenyére kerül sor helyi és vendég-előadóművészek összefogásával. A jubileumi hangversenyen Verdi Requiemjét hallhatja a közönség, ami nemcsak a műfaj megkerülhetetlen darabja, de egyben a zeneszerző egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott műve. 

Hét zenekar, hat kórus és négy szólista, összesen 200 művész előadásában szólalnak meg a dallamok. Fellépnek a Vox Humana, Laudate, Canticorum, valamint Pro musica és Voces kórusok tagjai, hozzuk csatlakozik a Marosvásárhelyi Filharmónia kórusa. A zenekarok tagjai sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, marosvásárhelyi, kolozsvári, nagyszebeni és bukaresti művészek, valamint a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai. Szólisták: Anda Pop, szoprán (Brassó), Sebestyén-Lázár Enikő, mezzoszoprán (Sepsiszentgyörgy), Bartos Barna, tenor (Budapest), Lőfi Gellért, bariton (Sepsiszentgyörgy). Karmester: Werner Gábor Budapestről. 

A Requiem monumentális egyházzenei alkotás, azonban már a kezdetektől főként koncertdarabként adják elő, hiszen túlnő a szertartás keretein. A mostani produkció nagyságában túlszárnyalja majd a hasonló zenei összefogásként megvalósult és 2018-ban bemutatott, hatalmas sikernek örvendő Carl Orff Carmina Burana című szcenikus kantátát, ami akkoriban az egyik legnagyobb zenei produkciónak számított, amelyet Székelyföldön létrehoztak. 

Az egyedülálló hangversennyel kezdetét veszi a 30. Szent György Napok kulturális hete. 

Időpont: 2023. április 23., vasárnap, 19:00 óra

Helyszín: Sepsi Aréna

A koncert időtartama 90 perc. 

Jegyeket az eventim.ro oldalon vagy személyesen a Városi Jegyirodában (Szabadság tér 1. szám). A jegyiroda hétfőn és szerdán 8:00-16:00 óra között, kedden és csütörtökön 18:00, pénteken 15:00 óráig tart nyitva. A tanulók, nyugdíjasok és a nagycsaládos kártyával rendelkezők a kedvezményes jegyeket a jegyirodában vásárolhatják meg.