Tompa Miklós Társulat: Egy római tragédia


Április 26.,19:00 óra, Tamási Áron Színház

A zenés vígjáték a Schöntan testvérek A szabin nők elrablása című 19. századi bohózatának újrafordított történetét mutatja be. Keresztes Attila rendező és alkotótársai egyszerre reflektálnak napjaink társadalmi valóságára és saját színházi környezetükre. 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadásában találkozni próbál a kispolgári lét, a papucsházasság, az előítéletek, valamint a színház iránti erős elkötelezettség és hit. Ennek a találkozásnak a lehetetlenségéből abszurdba hajló fergeteges vígjátéki helyzetek születnek.

A korábban titkon drámaírói ambíciókat dédelgetett középiskolai tanár, az autoriter felesége, a váratlanul felbukkanó színházigazgató, a családi üzletet és tanulmányait elhagyó színész, valamint a többi elrajzolt karakter garantálja, hogy a hétköznapjaink világába ne mindennapi helyzetek szülessenek. 

Az előadásban elhangzó dalok zenéjét Apostolache Kiss Zénó szerezte, szövegeit Demény Péter írta. 

Az előadást a Tamási Áron Színházban 2022. április 26-án, kedden 19:00 órától játsszák, jegyeket személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig, vagy online az eventim.ro/lang/hu oldalon lehet vásárolni. 

Az előadás időtartama 2 óra 50 perc, egy szünettel, 16 éven felülieknek ajánlott.

Teljes árú jegy: 30 lej
Kedvezményes árú jegy: 15 lej