Teljes a Főszínpad programja


A Ricchi e Poveri, a 30Y és Freddie is a Főszínpadon  

Több mint 700 perc élőzene, 11 fellépő 4 különböző országból, 7 zenei stílus, 1 óriási tűzijáték – ez a 28. Szent György Napok Főszínpadának kínálata május 2. és 5. között

Idén rendhagyó módon már csütörtök este sor kerül az első főszínpadi koncertre, amelyet a rétyi Kováts András fúvószenekar tart. A fellépők közül hatan hazaiak, három együttes Magyarországról, egy Olaszországból és egy Finnországból érkezik.

Csütörtökön 20 órától ismert filmzenékből és slágerekből összeállított programmal „avatja fel” a Főszínpadot a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar.

Pénteken és szombaton 18 órai kezdettel négy-négy koncert lesz.

Pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi Térerő együttes nyitja a fellépők sorát. A kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi zenészekből 2017 őszén alakult társaság, amely első nagylemezén dolgozik, eklektikus pop-rockot játszik, zenéjük napfényes, színes és hangulatos.

Pénteken 19 óra 30 perctől premierként kerül sor a Bagossy Brothers Company és a Heureka Pop Orchestra közös koncertjére. Az egyedülálló szimfonikus koncertet először Sepsiszentgyörgyön mutatják be, amely során a Bagossy ismert dalaiból és a legfrissebb albumuk szerzeményeiből hallhat egyedi válogatást a közönség. A gyergyószentmiklósi Bagossy testvérek köré épülő együttes legutóbbi nagylemeze (Veled utazom) néhány hónapja jelent meg.

Laurențiu Mocanu alias Guess Who 33 éves bukaresti rapper pénteken 21 óra 45 perctől lép fel. Pályafutását az Anonim nevet viselő együttes tagjaként kezdte, a román nyelvű hip-hop új hullámának egyik legsikeresebb előadója. A művész számos szociális és ifjúsági kampányban is közreműködött, arra buzdítva a technológia iránt különösen érdeklődő fiatalokat, hogy kövessék az álmaikat. GUESS WHO a bizonyíték arra, hogy ha valaki valóban tehetséges és kitartó, akkor semmi nem lehetetlen.

Ha nem volna elég a különleges hangvételű koncertekből, akkor még pénteken 23 órától hallható az alternatív rockot játszó 30Y. A 2000-ben alapított négytagú pécsi banda magáénak vallja a Nirvanától és a Red Hot Chili Pepperstől kezdve The Doors-on át a Cardigans-ig szinte minden kísérletező hajlamú, ezredforduló előtti, körüli zenekar életérzését. Tizenhat lemezük jelent meg, abból egyik platinalemez lett, évi átlag hetven koncertet adnak, egyet ezek közül idén itt, Sepsiszentgyörgyön.

Szombaton 18 órától folytatódik az alternatív rock irány, mivel fellép az ugyancsak gyergyószentmiklósi alakulású Teddy Queen. A 2016-ban alakult, „lánynevén” Alteregó együttes, funky és punk beütéseket tartalmazó alternatív, indie-rockot játszik.

Szombaton 19 órától fellép Fehérvári Gábor Alfréd, ismertebb nevén Freddie, énekes, előadó, a Rising Star negyedik helyezettje, A Dal 2016 győztese, aki egyáltalán nem mellékesen részt vett Svédországban az Eurovíziós Dalfesztiválon, bejutott a döntőbe és a 19. helyen végzett.

Szombaton 21 órától a legendás Ricchi e Poveri páros dobogtatja meg az idősebb, és nem csak, generáció szívét, élő zenekari kísérettel szólaltatva meg a Che sarà, a Voulez vous danser, vagy a Sarà perchè ti amo című dalokat. Az 50 éve tartó karrierje során, a formáció 19 albumot adott ki és több mint 20 millió lemezt adott el. Az utóbbi években mindegyik kontinens számos országában,  több százezer rajongó előtt adtak sikeres koncerteket.

A szombat estét, 23 órától, egy másik klasszikusnak számító csapat, a Holograf zárja. Az 1978-ban, Bukarestben, a Mihai Pochorschi által alakított zenekar frontembere 1985 óta Dan Bittman. Legutóbb ezelőtt tíz évvel jártak Sepsiszentgyörgyön, azóta mit sem csökkent a lendületük, fergeteges koncertre számíthatunk.

Vasárnap a női fellépők teszik fel a koronát az idei Szent György Napokra. 18 órától ismét a kortárs jazz egyik hazai vezéralakja, Luiza Zan veszi birtokba a színpadot. A Római Arénákban tavaly megtartott fergeteges koncert után, a Luiza Zan: ALL 4 LOVE négyes olyan produkciókkal érkezik a Szent György Napokra, amely biztosan elnyeri majd a közönség tetszését. A SLANG időszakra emlékezve, funk, R&B és jazz stílusú dalok mellett, saját szerzemények és Bob Marley, Nancy Wilson, Erykah Badu feldolgozások is elhangzanak.

A zárókoncertet, vasárnap 20 óra 30 perckor az ex-Nightwish énekesnő, Tarja Turunen adja. A különleges hangú dalszerző-énekes Finnország legnépszerűbb énekese, különleges lírai szoprán énekhangjával három oktávot tud átívelni, zenéje, akárcsak hangja, erős és érzelmes. A repertoárjában a megszokott metálos elemektől a klasszikus hangzásig minden megtalálható.

Vasárnap 22 órától a látványos tűzijáték rakétái festik színesre az eget és ezzel véget ér a Szent György Napok 2019-es kiadása.