Színjátszó workshop– Vilmányi Benett színművész vezetésével


1V1 Fogcsi – ugye izgalmasan hangzik Vilmányi Benett színjátszó workshopjának címe? Április 25-én 10:00 és 14:00 óra között a Tamási Áron Színház kamaratermébe hívunk egy zártkörű foglalkozásra, ahol közös bemelegítés, csoportos és páros gyakorlatok, improvizációs feladatok és jelenet készítés vár rád. 

Várunk, amennyiben életkorod 16 és 20 év között van, nyitott vagy és érdekel a színház világa,ha egy kis játékra és kikapcsolódásra vágysz. Semmilyen előzetes tapasztalat nem elvárás, csak kíváncsiságra lesz szükséged mások és önmagad felé. Jó, ha van nálad innivaló és kényelmes ruha és cipő, amiben könnyed tudsz mozogni, és adott esetben a földre kerülés sem jelent gondot.

Hogy mire számíts?

  • húszperces ismerkedős játékok, hogy közösségnek érezhessétek magatokat
  • szituatív feladatok, amelyekre nem kell készülni, néhány egyszerű mondatot kell csupán megjegyezni hozzá
  • megfigyelhetitek, hogyan hat egy diegetikus, illetve egy nondiegetikus zene adott színházi jelenetekre
  • a korábban szerzett tapasztalatokat felhasználva etűdöket alkottok, zene nélkül a szerző és még egy valaki a két szereplő arcát és az ötletgazda sztoriját szem előtt tartva dialógust improvizálnak
  • minden pár kap egy párbeszédes részt az 1V1-ből, amelyet valamiképp színpadra kell alkalmaznia
  • levezető játék: konfabuláció, csukott szemes számolás. 

Vilmányi Benett 1994-ben született, 10 évig focizott hátvédként. Tizenhárom évesen választották ki Sopsits Árpád A hetedik kör című filmjének főszerepére. 2013 és 2018 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt Zsámbéki Gábor osztályában. Gyakorlati évét a Radnóti Színházban töltötte, majd 2018-ban szerződtették, 2020-ig volt a színház tagja. Jelenleg Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola óraadó tanára, színészmesterséget oktat. 

A belépés díjtalan de regisztrációhoz kötött. Az ingyenes foglalkozásra 15 főt tudunk fogadni, jelentkezni itt lehet április 16-ig.

Jelentkezési űrlap