Szent György Napok 2019 – KULTURÁLIS HÉT – Elkezdődött a jegyek árusítása


Örömmel jelentjük, hogy csütörtökön délben megkezdtük a jegyek árusítását a 2019-es Szent György Napok kulturális hetének belépős előadásaira.

Jegyet váltani a városi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon lehet. Akárcsak a tavaly, a 20 és 40 lej közötti jegyek húsz százalékét a szervezők kedvezményes áron ajánlják fel nyugdíjasoknak és diákoknak. Kedvezményes jegyet – az erre jogosító irat felmutatásával – kizárólag személyesen, a jegyirodában lehet (interneten csak teljes árú jegy váltható).

Íme, az eddig bejelentett programok ideje, helye és jegyára (az április 26-ai táncelőadás helyszíne megváltozott).

A nyitóhangversenyre (Sebestyén Márta, Szamosi Szabolcs és a Campanella gyerekkórus) április 24-én (szerdán) 19 órától kerül sor a Krisztus Király római katolikus templomban. Jegyár 40 lej/ kedvezményesen 20 lej.

Csütörtökön mutatkozik be a galaci Fani Tardini Színház A homokszörny (Monstrul Nisipului) című darabbal. Az előadást április 25-én (csütörtökön) 19 órától játsszák az Andrei Mureșanu Színházban. Jegyár: 20/10 lej.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Illegitim című produkcióját, amely Adrian Sitaru 2016-ban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott filmje forgatókönyvének egy változata alapján készült, kétszer is bemutatják csütörtökön. Az előadások, amelyekhez virtuális valóságot megjelenítő (VR) szemüveget is adnak, április 25-én (csütörtökön), a Háromszék Táncstúdióban lesznek 15 és 21 órától, az előadás 70 férőhelyes. Jegyár: 35/15 lej.

Pénteken a debreceni Rhythm and Shoes Dance Club olyan egyedülálló műsort kínál, amelyben együtt látható a klasszikus amerikai és az ír sztepptánc. Az előadásra április 26-án (pénteken) 19 órától kerül sor a Tamási Áron Színházban. Jegyár: 30/15 lej.

A ComedyPunctShow keddi improvizációs előadása egy olyan színházi produkció, ahol a nézők ötleteket fogalmaznak meg. Előadás április 30-án (kedden) 19 órától az Andrei Mureșanu Színházban. Jegyár: 35/15 lej.

Kedd este egy kiemelkedő zenei produkciót láthatunk, hallhatunk: Udvaros Dorottya a Majdnem valaki című albumát mutatja be. Az előadásra április 30-án (kedden) 20 órától kerül sor a Tamási Áron Színházban. Jegyár: 40/20 lej.

Szerdán a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház egy Csehov-klasszikussal, A három nővérrel érkezik. Az előadást Albu István rendezte és május 1-jén (szerdán) 19 órától látható a Tamási Áron Színházban. Jegyár: 35/15 lej.

Csütörtökön a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Romlás című produkcióját nézhetjük meg. A 16 éven aluliaknak nem ajánlott előadást május 2-án (csütörtökön) 18 órától játsszák a Kamarateremben. Jegyár: 35/15 lej.