Spectacole de renume internaţional, în Arena Sepsi la Zilele Sfântu Gheorghe


Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la Cinema Arta primele programe din cadrul Săptămânii culturale a ediţiei din acest an.

Pe lângă zecile de programe, concerte, spectacole de teatru şi întâlniri literare, anul acesta publicul este invitat şi la două spectacole de renume internaţional, care vor avea loc în Arena Sepsi.

Astfel, pe 27 aprilie de la ora 20:00, vor concerta pentru prima oară la Sfântu Gheorghe cei de la Budapest Gypsy Symphony Orchestra. Înfiinţat în urmă cu 35 de ani, ansamblul maghiar este format în total din 138 de muzicieni şi instrumentişti, dintre care 100 vor fi prezenţi la Zilele Sfântu Gheorghe.

Recunoscută ca fiind cea mai mare orchestră ţigănească din lume, Budapest Gypsy Symphony Orchestra promite un spectacol grandios, în care publicul va putea asculta atât piese ale compozitorilor maghiari şi europeni, cât şi „Balada” de Ciprian Porumbescu sau „Ciocârlia”.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Orchestrei, Beke Farkas Nándor, spune că şi-au dorit de mult să ajungă şi în această zonă a Transilvaniei, fiind foarte fericiţi că anul acesta vor cânta pentru prima oară la Sfântu Gheorghe.

Budapest Gypsy Symphony Orchestra a susţinut peste 1.000 de spectacole pe toate continentele, din Japonia şi China, până în Statele Unite şi bineînţeles toată Europa.

Orchestra a primit numeroase premii, fiind consideraţi Hungaricum – purtători ai valorilor universale maghiare şi ţigăneşti, două culturi pe care le reprezintă cu mândrie în fiecare spectacol.

Un al doilea spectacol care va avea loc în Arena Sepsi în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe este cel al companiei de circ-dans Recirquel care va prezenta publicului spectacolul „My Land”.

Este vorba despre un nou mod de-a prezenta atât circul, cât şi dansul, cele două arte îmbinându-se perfect în acest spectacol care va putea fi văzut pe 29 aprilie, ora 20:00.

Spectacolul „My Land” a fost distins cu marele premiu al Juriului la Festivalul Fringe din Edinburgh, pentru cel mai bun spectacol al anului 2018, fiind ales din peste 1.000 de spectacole.

Trupa Recirquel a fost înfiinţată în Ungaria, însă aceasta colaborează şi are membri din toată Europa, şi nu numai, la Sfântu Gheorghe urmând să vină cu o formaţie compusă în majoritate din artişti de circ din Ucraina.

Biletele pentru aceste spectacole vor fi puse în vânzare miercuri, 11 martie, la Casa Municipală de Bilete (în Piaţa Centrală lângă teatru) sau online pe www.biletmaster.ro.