Recirquel: My Land- újcirkuszi előadás


A Recirquel My Land című újcirkuszi előadása nemzetközi színtéren az egyik legkeresettebb magyar kulturális produkció, az ukrán artistákat felvonultató lélegzetelállító alkotás Európa legnevesebb fesztiváljain és színházaiban egyaránt komoly szakmai és közönségsikert aratott. 

A Recirquel Társulatot 2012-ben alapította Vági Bence rendező-koreográfus, mára pedig a világ egyik vezető újcirkusz társulatává nőtte ki magát. Az újcirkuszt a tánc és a színház világával egyedi módon egyesítő előadásokkal Vági Bence célja kezdetektől egy közép-kelet-európai, magyar újcirkusz irányzat megteremtése volt. 

A My Land létrehozása már igazi mérföldkövet jelentett az új műfaj, a cirque danse kiforrásában. Az emberiség és az anyaföld örök kapcsolatát, az emberi létezés gyökereit fókuszba állító produkció a 2018-as Edinburgh Fringe Festival keretében került bemutatásra, ahol a kritikusok több ezer program közül a legjobbnak ítélték.

A Vági Bence által rendezett, a modern táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző előadás magyarországi bemutatója 2018 októberében volt a Müpa Budapest Fesztivál Színházában.

A My Land különlegessége, hogy a produkcióban kizárólag külföldi művészek szerepelnek: Vági Bence, a Recirquel művészeti vezetője hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket kutatva hozták létre a produkciót. Az alkotás kiindulópontja kifejezetten az artisták származása, hovatartozása volt, az ő gyökereik rajzolták ki a produkció vázát.

A művészek egy földdel borított színpadról emelkednek fel, hogy személyes élettörténeteikből inspirálódva kutassák a hagyomány, a szabadság és a szeretet hármasát, teszik mindezt a fény és az árnyék játékában. A felcsendülő ukrán népzenei motívumokat Both Miklós Fonogram-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő kutatta fel, amelyek inspirációul szolgáltak Szirtes Edina Mókus és Terjék Gábor zeneszerzők számára, akik a végső zenei keretet hozták létre.

Időpont: 2023. április 26., szerda, 20:00 óra

Helyszín: Sepsi Aréna

Az előadás időtartama 60 perc.

Jegyeket az eventim.ro oldalon vagy személyesen a Városi Jegyirodában (Szabadság tér 1. szám). A jegyiroda hétfőn és szerdán 8:00-16:00 óra között, kedden és csütörtökön 18:00, pénteken 15:00 óráig tart nyitva. A tanulók, nyugdíjasok és a nagycsaládos kártyával rendelkezők a kedvezményes jegyeket a jegyirodában vásárolhatják meg.