Nicu Alifantis & Zan


Április 27., szerda 19:00, Tamási Áron Színház

Nicu Alifantis az ALIFANTIS & ZAN formációval lép fel a 29. Szent György Napokon Mihai Neniță hegedűművész vendégszereplésével. Nicu Alifantis 1995 óta játszik a ZAN formációval, ami ugyanebben az évben alakult a Voiaj című album bemutatója alkalmából. Több mint 10 szólóalbuma mellett, Nicu Alifantis 4 albumot adott ki a Zan formációval. 

Nicu Alifantis 1976-tól napjainkig tartó pályafutása során zenészként, énekesként, népzene- és színházi zeneszerzőként, a Cenaclu Flacăra tagjaként, valamint számos népzenei fesztivál és nagyszabású rendezvény előadójaként tűnt ki. 

A kisinyovi születésű hegedűművész, Mihai Neniță irigylésre méltó karriert tudhat maga mögött, hiszen a Dinu Lipatti Zenei Gimnáziumban és a Nemzeti Zenei Egyetemen szerzett diplomát. Érettségi után a németországi Kölnben, a Zeneművészeti Egyetemen tanult, és tehetsége révén egy színpadon léphetett fel Vali Sterian, Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ducu Bertzi vagy Anca Parghel művészekkel. 

Az előadást 2022. április 27-én, 19:00 órától játsszák a Tamási Áron Színházban, jegyeket április 6-tól lehet vásárolni személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig, vagy online az eventim.ro oldalon. 

Teljes árú jegy: 30 lej
Kedvezményes árú jegy: 15 lej