Két előadással lép fel a 100 Tagú Cigányzenekar a 29. Szent György Napokon


Március 14-én kezdődik a jegyeladás a második koncertre

A nagy érdeklődésre való tekintettel a 100 Tagú Cigányzenekar április 23-án két alkalommal lép fel a Sepsi Arénában, 16:00 és 20:00 órakor. A 20:00 órától kezdődő előadásra a jegyek rekordidő alatt keltek el. A 16 órától kezdődő koncertre a jegyértékesítés március 14-től kezdődik. Jegyeket kizárólag személyesen lehet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) 09:30-tól 16 óráig, online pedig csak 16 óra után az eventim.ro oldalon.

A tanulók, nyugdíjasok és a nagycsaládos kártyával rendelkezők kedvezményes jegyek váltására jogosultak, ezeket kizárólag személyesen tehetik meg a Kulturális Szervezőirodában a kedvezményre feljogosító okmány felmutatásával. A teljes árú jegy 50 lejbe, a kedvezményes jegy 25 lejbe kerül.

A világ legnagyobb cigányzenekara, a 100 Tagú Cigányzenekar először jön Sepsiszentgyörgyre. Az 1985-ben alakult, Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas társulat egyedülálló zenei formáció, világhírű művészi és hagyományőrző értéket képvisel. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália és Európa számos városában több mint ezer koncertet tud maga mögött, de a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

A sepsiszentgyörgyi fellépéshez erdélyi és helyi művészek is társulnak, Jakab Csaba (ének) marosvásárhelyi zongorista és énekes, valamint Furus Ábel (hegedű) és Kádár János Balázs (klarinét), a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai személyében.