Majális, Outsider Music Fest, közösségi színpad, Szent György tér, tombola


Egy hétre Korfu szigetére utazhat négycsillagos szállodába, all inclusive ellátással az, aki megnyeri a Szent György-napi tombolát – derült ki a szervezők szerdai sajtóértekezletén.  A Kónya Ádám Művelődési Házban tartott tájékoztatón Knop Ildikó a sugásfürdői majális részleteit, Makkai Péter az outsider fesztivál programját, Joós Ştefan pedig a tombolanyereményeket ismertette.

Knop Ildikó elmondta: minden környékbeli „mozgásaktivistát” igyekeztek bevonni az akcióban, úgyhogy lesz reggeli torna, kerékpározás, kocogás, gyalogtúra, lábtenisz, hegyre futás, műfalmászás és minden egyéb elképzelhető mozgás és lesz egy Orbán Gabi bemutató is. A Szent György Napok programkoordinátora hozzátette: nem maradnak el az egészséges életmóddal, a sporttal, táplálkozással kapcsolatos előadások sem. A sugásfördői valamennyi szolgáltatás ingyenes, iratkozni a helyszínen lehet. A május 1-jei sugásfürdői majálisra 10 és 20 óra között minden egész órában indulnak buszok felfele, 10:30 és 20:30 között minden óra 30 perckor lefele.

Makkai Péter református lelkész, a speciális igényű személyek részvételével, nyolcadik alkalommal zajló Outsider Music Fest szervezője kifejtette: fontos, hogy a közösség tagjai integratív rendezvényeken vegyenek részt, és örvend annak, hogy a Szent György Napok már negyedik éve befogadja a rendezvényt. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy fellépő együttesek között több olyan is van, amely nem csak azért érdemel figyelmet, mert fogyatékkal élők alkotják, hanem azért is, mert olyan minőségű produkciókat mutatnak be, amelyek színvonala üti akármelyik városnapi nagyszínpad nívóját.

Joós Ştefan, a Sun Travel utazási iroda tulajdonosa, amely idéntől a Christian Tour Kovászna és Hargita megyei képviselője elmondta: az általuk felajánlott díj nyertese egy felejthetetlen hetet tölthet Görögországban, a tombola nyerőszelvényével ugyanis Korfu szigetére utazhat négycsillagos szállodába, all inclusive ellátással. Indulás szeptember 1-jén Brassóból, autóbusszal, minden költség, repülőjegy, transzfer, szállás, teljes ellátás benne foglaltatik a díjban. Az ezer euró értékű tombolajegyet a 5 lejért árult műsorfüzettel együtt adják.

Ismertették a Közösségi színpad műsorát, ahol május 3-ától 5-éig fellép a város aprónépe is. Lesz próza, népi gyermekjáték, néptánc, furulya, zongora, klasszikus zene, régizene, sőt, musical is, de lesz társasági tánc, a Blue Moon táncklub előadásában, sportbemutatók, aerobic is. Szombaton ökumenikus áhítatra kerül sor és itt lép fel az Outsider Music Fest résztvevőinek egy része is.

A Szent György tér ad otthont a román kulturális programnak. Fellépnek pénteken a kovásznai Junii Covăsneni néptánccsoport, a vajnafalvi férfikar, szombaton a Modovai köztársaságbeli Cimpoieș Népzene- és Néptáncegyüttes, vasárnap pedig a dévai a Drăgan Muntean Népi Együttes hunyadi dalokat és táncokat ad elő.