Hős Miklós – Angyalok alakítják sorsunkat


Angyalnak lenni jó! Bár az Ő létük sem könnyű, hiszen az istenek terében is sok botlás, izgalom létezik, hát még egy emberi lélek számára mennyi megpróbáltatást tartogat az élet!

A Hős Miklós című előadás üzenete szerint a földi életre Ők készítenek fel, akiknek abban a bizonyos TNK-ban, vagyis a Teremtés Nagy Könyvében, minden lélek minden története megíratott. Az angyalok e szerint állítják össze és készítik fel a lelkeket, hogy hogyan fog alakulni az életük, majd a lélek bezáródik a testbe és belép az időbe. Ők, vagyis az Angyalok töltenek bele szeretetet, boldogságot, bátorságot, szeszélyt, szomorúságot és mindent, ami az izgalmas léthez szükséges.

Nem történt ez másképp a szájhagyományban és irodalmi művekben újraélesztett, Nagy Lajos király idejében született, nemcsak testben, hanem lélekben is erős Toldi Miklóssal, akinek nemes feladattal, küldetéssel teli életet szánt a sors. Láthattuk, hogy már gyerek- és kamaszkorában is mennyire erős és akaratos volt. Főbb életeseményei között megelevenedik, amint bekerül a hadseregbe, megvív Rozgonyi Piroska kegyeiért, majd újra elmegy a csatába, és végül még magát a Halált is párbajra hívja.

A pécsi MárkusZínház Hős Miklósa nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is ugyanolyan izgalmasan mutatja be az élet megpróbáltatásait, hiszen ki ne lenne kíváncsi arra, hogyan formálódik a lélek és hogyan kerül erre a csodálatos helyre.

A Szent György Napok további bábszínházi programjai: április 27-én és 28-án A halhatatlanságra vágyó királyfi, a Cimborák Bábszínház előadásában, illetve május 2-án két alkalommal is a Boldog képek című darab a debreceni Vojtina Bábszínház előadásában.

Jegyek még kaphatóak a https://bit.ly/2YbkyZS linken.