Háromszék Táncegyüttes: Átöltözés


Április 29., péntek 18:00, Háromszék Táncstúdió

A szőlő képes a feltámadásra. A fürtöket leszedik, összetapossák, megdarálják, kipréselik, hordóba teszik, majd egy sötét pince mélyére helyezik. A vég órájában azonban megpezsdül az új kezdet. A szőlő új életre kel, és ha jól bánnak vele, csodálatos bor formájában éled újjá. A bor Krisztus vére, a keresztény világ legfontosabb szimbóluma, hiszen a megváltás üzenetét közvetíti. 

A Háromszék Táncegyüttes a híres erdélyi bortermő vidékekre, a Küküllők mentére, valamint Nagyenyed környékére kalauzolja a nézőket az Átöltözés című előadásán. Az itt élő nemzetiségek (magyar, román, cigány) népi kultúráján keresztül mutatja be a „szőlő életét”, a borkészítés különböző fázisait és ezen alkalmakhoz kötődő népszokásokat, mulatságokat. Mindeközben híres adatközlő személyiségek táncait, énekeit, muzsikáit eleveníti fel: Szabó Ferenc (Szásznagyvesszős), Vincze Árpád (Magyarszentbenedek), Karsai Zsiga (Lőrincréve), Jakab József (Magyarózd).

Az előadásra jegyeket személyesen a jegyirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig.

A jegyek ára: 25 lej