Fabók Mancsi Bábszínháza: A fekete kakas


Április 25., 19: 00, április 26., 18:00 Andrei Mureșanu Színház

Mikszáth Kálmán A fekete kakas című írása az irodalomtörténészek egyöntetű méltatása szerint egyik legművészibb alkotása, utánozhatatlan humorú, misztikus történet. Mégis Fabók Mancsi Bábszínháza mutatja be először a színpadon. 

A darab Kupolyi figuráján keresztül világít rá, hogy mennyire megdöbbentő az, ha valaki a templomban hirdetett erkölcsi értékrend szerint éli a hétköznapi életét. Arra a kérdésre keresi a választ, hogy őrültség-e feláldozni, önpusztítóan odaadni teljesen önmagunkat, ha másoknak szüksége van rá. Mikszáth szenvedélyes szeretettel köti össze hőseit, a helyzeteket pedig úgy alakítja, hogy ez a legkülönbözőbb emberi megnyilvánulásokban törhessen a felszínre. 

Az egyszemélyes bábjátékban a bábos és az általa mozgatott báb egymással lépnek kapcsolatba, így a színpadi világban elmosódnak az egyébként láthatatlanul de lélekben összekötött szereplők testi határvonalai. A darabot Fabók Mariann rendezte és játssza. 

Az előadást 2022. április 25-én 18:00 órától, 26-án pedig 19:00 órától játsszák az Andrei Mureșanu Színházban. Jegyeket foglalni a 0755 335400-ás telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehet. A jegyek 10 lejbe kerülnek. Az előadás időtartama 90 perc. 14 éves kortól ajánlott.