Aranylakodalmasokat köszöntöttek


Huszonhárom arany- és nyolc gyémántlakodalmas pár jelent meg csütörtökön a polgármesteri hivatalban, akik ötven vagy hatvan éve kötöttek házasságot, sőt, a bejelentkezettek között egy olyan pár is volt, akik 75 évvel ezelőtt mondták ki a mindmáig tartó igent. Antal Árpád polgármester örömmel üdvözölte a „60 évesek” között azokat, akik már tíz évvel ezelőtt, az aranylakodalmukkor is jelen voltak az esketőteremben.

Egy olyan korban, amikor a fiatalok nagyon könnyen mondanak nemet egymásnak, önök bebizonyították azt, hogy jövőt csak igenekre lehet építeni. Nagyon fontos, hogy a mai fiatalok lássák és érezzék: a gondok és bajok nem elegek ahhoz, hogy egy család szétszakadjon – mondta Antal Árpád.

„Egymás terhét hordozzátok és így töltsétek be a Krisztus törvényét” – idézett Pál apostol leveléből Zelenák József evangélikus püspök-helyettes és azt mondta: szerte a világban egyre ritkábban látni olyan párokat, akik egymás mellett tudnak megöregedni, sőt, azt tapasztaljuk, hogy a fiatalok össze sem házasodnak, mert „nem tartják fontosnak Isten áldását ezen a gyönyörű életúton”.

Csodálatos dolog megtapasztalni, hogy a hitvestársamban mindig szeretet volt irántam, kimondhatatlan és sokszor megmagyarázhatatlan ez a szeretet. Ez a kapocs, ami titeket összetartott emberfeletti, hiszen talán ti tudjátok a legjobban, hogy sok mindenen átsegített benneteket– mondta a lelkész és rámutatott, amit együtt megalkottak, azt mind „a felülről adatott erő” tartja össze.

A polgármester virágot és oklevelet adott át az összegyűlt pároknak.