Andrei Mureșanu Színház: Privitor (A néző)


Az Andrei Mureșanu Színház: Privitor (A néző) című színházi előadását Andrea Gavriliu rendezte, zenéjét Mihai Dobre, a Șuie Paparude együttes egyik tagja komponálta. A darab egy olyan utazásra hívja a nézőket, ahol a színészek gondolatai mögé pillanthatunk be, és azt is megtudhatjuk, hogy vajon milyen a közönségükkel való kapcsolatuk. Mindezt a klasszikusan megrendezett daraboktól eltérően, a nézők számára szokatlan módon teszi. Itt a színészek nem csak jobbra-balra, előre-hátra mozognak, hanem egyfajta tükröt tartva a közönség elé, a művészi aktus nézőpontjait mutatja be, mind a nézők, mind a színpadon játszók részéről. 

A Privitor című darab a színészek által közösen megírt szövegre épül. A személyes élményeikből összeállított történetek által hanggal vagy testtel, néha mindkettővel egyszerre mesélnek a színészek. Mire gondol egy színész előadás közben?, Milyen váratlan helyzetek érik őket a színpadon?, Milyen lett volna a gyerekkorom, ha az anyám színésznő lett volna,? Mit jelentek vajon én ennek az embernek? – ezek azok a kérdések, amelyekre Andrea Gavriliu, az előadás rendezője és koreográfusa szerint választ kapunk ebben az egyedülálló előadásban. 

Az Andrei Mureșanu Színház által színpadra állított előadás szereplői: Costi Apostol, Mona Codreanu, Alexandrina Ioana Costea, ifjabb Ion Fiscuteanu, Oana Jipa, Fatma Mohamed, Mădălina Mușat, Camelia Paraschiv Katai, Elena Popa, Daniel Rizea és Iulian Trăistaru színészek. Emellett Mihai Dobre zenéje és az Andreea Săndulescu által megálmodott díszlet is hozzájárul ahhoz, hogy a nézőket egy fantáziavilágba repítse, ahol a nézők a színészek, majd a saját közönségük is egyben. 

Időpont: 2023. április 25., kedd, 19:00 óra
Helyszín: Andrei Mureșanu Színház
Az előadás időtartama: 1 óra 10 perc, szünet nélkül.
A jegyek ára 20 lej. Jegyeket az eventim.ro oldalon lehet váltani.