A100 Tagú Cigányzenekar nyitja a Szent György Napokat 2022-ben


Április 23., 20:00 óra, Sepsi Aréna

A világ legnagyobb cigányzenekara nyitja a 29. Szent György Napokat – először jön Sepsiszentgyörgyre a budapesti 100 Tagú Cigányzenekar. Az 1985-ben alakult, Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas társulat egyedülálló zenei formáció, világhírű művészi és hagyományőrző értéket képvisel. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália és Európa számos városában több mint ezer koncertet tud maga mögött, de a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. A komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt is játszanak. Fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

A sepsiszentgyörgyi fellépéshez erdélyi és helyi művészek is társulnak. Jakab Csaba Marosvásárhely mellől származó énekes nyolc évig Norvégiában élt és dolgozott bárokban zongoristaként és énekesként, majd Japánban és Hong Kongban turnézott. 2013-tól itthon építi karrierjét, több teltházas produkció fűződik nevéhez. Olyan együttesekkel és zenészekkel lépett színpadra, mint Koszika, Andra, Szabó Előd, Váradi Roma Café, Vizi Imre, Maszkura vagy Kökény Attila. Volt már közös fellépése a 100 Tagú Cigányzenekarral, a 35. jubileumi nagykoncerten a Papp László Budapest Sportarénában, ahol saját szerzeményt is előadhatott 13.000 ember előtt. Furus Ábel (hegedű) és Kádár János Balázs (klarinét), a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai, fiatal koruk ellenére már számos országos és nemzetközi versenyen értek el kiváló eredményeket.

A Sepsi Arénában 2022. április 23-án, 20:00 órától lépnek fel, a jegyeket február 22-től lehet megvásárolni az eventim.ro oldalon vagy a Kulturális Szervezőirodában.

Teljes árú jegy: 50 lej
Kedvezményes árú jegy: 25 lej (diákoknak és nyugdíjasoknak, csak személyesen lehet megvásárolni a Kulturális Szervezőirodában)