Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe


Se folosesc doar pahare reutilizabile

Zilele Sfântu Gheorghe își propun să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri de plastic prin utilizarea exclusiv a paharelor reutilizabile în timpul sărbătorii orașului. În plus, Primăria Sfântu Gheorghe va introduce astfel de pahare la toate evenimentele publice de acum încolo.

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Acest lucru înseamnă că, cu excepția Curții Vinurilor, care a servit întotdeauna băuturi în pahare de sticlă, toate băuturile vor fi servite în pahare reutilizabile personalizate, realizate în colaborare cu ZĂ KUP. Este vorba despre un pahar care poate fi agățat de geantă, buzunar, curea, rucsac, putând fi transportat cu ușurință dintr-un loc în altul.

Pentru a-l utiliza, trebuie să urmaţi câțiva paşi simpli:

  • Comandaţi prima băutură și o primiţi într-un pahar reutilizabil pentru care veţi plăti o garanție de 10 lei.
  • Bucuraţi-vă de băutură păstrând natura în siguranță. De fiecare dată când comandaţi o băutură nouă, daţi paharul vechi şi veţi primi comanda într-unul nou și igienizat.
  • La final vă recuperaţi garanția de la unul dintre punctele de returnare din cadrul evenimentului (vizavi de magazinul Bertis Gold din centru, în fața biroului Tourinfo, lângă #SEPSI, vizavi de magazinul Amigo, în faţa Bisericii Catolice din parc, în fața Muzeului Național Secuiesc, în curtea Fabricii de Ţigarete). Nu uitați, paharul trebuie returnat în stare intactă, nu murdar, deteriorat, zgâriat, mâzgălit etc. Sau, îl puteți păstra ca suvenir și să-l folosiţi de mai multe ori, chiar şi acasă sau la o plimbare în parc sau la iarbă verde.

Ulterior, la toate evenimentele publice organizate de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, cum ar fi târgurile de toamnă sau de Crăciun, berea și băuturile lungi vor fi servite din aceste pahare. Băuturile scurte și mâncarea sunt oferite în ambalaje biodegradabile.

De câțiva ani, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe se asigură că comercianții folosesc cele mai ecologice materiale pentru a servi atât mâncarea, cât și băuturile.