Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a început oficial


Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a început oficial cu un concert grandios în Biserica Krisztus Király.

Mesajul primarului, citit de viceprimarul Vargha Fruzsina:

Doamnelor și domnilor!

În spatele meu este un pian de concert Bösendorfer Vienna 280. Unul dintre cele mai bune din lume.

Îmi place foarte mult când ceva ce poți vedea la Sfântu Gheorghe, ceva ce poți auzi la Sfântu Gheorghe, este unul dintre cele mai bune din lume… Orice ar fi.

Pentru că arată că putem să aducem în orașul nostru ceea ce este cel mai bun din lume. Și arată nu doar că existăm și că suntem un punct fix pe hartă, ci și că avem credința, puterea și voința de a depăși obstacolele și de a crea ce e mai bun pentru noi.

Îmi place foarte mult şi atunci când muzicienilor extrem de talentați din Sfântu Gheorghe li se alătură muzicieni din Miercurea Ciuc, Brașov sau chiar de mai departe. Înseamnă că nu suntem mici și nu suntem puțini: nu suntem singuri. Înseamnă că ne putem baza unii pe alții, că aparținem unul altuia pentru că credem în aceleași calități şi împărtășim aceleași valori.

Îmi place şi faptul că muzica pe care o vom asculta astăzi trece de granițele națiunilor și ale țărilor, putem călători prin Europa pe spatele unor note și nu avem nicio problemă cu faptul că lucrările unui compozitor german sau român sunt interpretate de muzicieni în majoritate maghiari.

Doamnelor și domnilor!

Cred că avem sarcina să ne facem auzite vocile chiar și atunci când părem puțini la număr. Să ne păstrăm valorile chiar și atunci când multora li se pare demodat. Să dăm tot ce e mai bun din noi chiar și atunci când suntem într-un oraș mic… Pentru că poate fi mic, dar pentru noi, Sfântu Gheorghe este centrul lumii, așa că nu ne putem mulțumi decât cu ce e mai bun!

Cred că putem privi viitorul cu convingerea că avem puterea și cunoștințele necesare pentru a-l face mai bun! La urma urmei, priviți acest pian, unul dintre cele mai bune din lume. Și iată-l aici, la Sfântu Gheorghe, în deschiderea celei mai mari sărbători a comunității noastre.

Vă doresc tuturor o sărbătoare de neuitat și o zi frumoasă de Sfântul Gheorghe!