Tarja Turunen

5 mai, duminică, 20:30 - SCENA PRINCIPALĂ

Născută acum 42 de ani într-un mic orăşel din Finlanda, Tarja Soile Susanna Turunen Cabuli este o soprană lirică, compozitoare și pianistă care a obținut notorietate pe plan internațional ca solistă a formației de metal simfonic Nightwish, alături de care a cântat între anii 1996 și 2005.

Odată cu încheierea colaborării cu formația Nightwish, Tarja Turunen și-a început cariera solo printr-o serie de concerte susținute la finele anului 2005 în Finlanda, Germania, Spania și… România. Ulterior ea și-a făcut debutul discografic pe plan independent și a lansat patru albume de studio până în prezent.

Profilul vocal al Tarjei Turunen se încadrează în categoria sopranelor lirice, iar întinderea sa vocală măsoară aproximativ trei octave. Glasul său a fost caracterizat drept „puternic și emotiv”, iar Tarja este recunoscută pentru tehnicitatea impresionantă cu care interpretează atât metal, cât și muzică clasică.

Artista vine pentru prima oară la Sfântu Gheorghe, iar prezenţa ei sperăm să fie o surpriză plăcută şi mult aşteptată de locuitorii din oraş şi nu numai.

 

Tarja Turunen LIVE în concert (2016)