Holograf

4 mai, sâmbătă, 23:00 - SCENA PRINCIPALĂ

La exact 10 ani de la ultima lor prezenţă la Zilele Sfântu Gheorghe, trupa Holograf revine anul acesta la sărbătoarea oraşului.

Una dintre cele mai iubite formaţii rock din muzica românească umple mereu sălile şi locaţiile în care concertează, iar hiturile trupei sunt cunoscute şi fredonate de milioane de fani.

Înființată la București în perioada 1977-1978 de muzicianul Mihai Pocorschi, Holograf este printre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele lor conținând câteva cântece care au ajuns hituri în România. Formația este în continuare foarte activă și realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public.

Printre cele mai cunoscute piese ale trupei se numără „Banii vorbesc”, „Ți-am dat un inel”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Ochii tăi”, „Dincolo de nori”, „Undeva departe”, „Vine o zi…”, „Dragostea mea” şi multe altele.

Discografia formației Holograf cuprinde 27 de materiale audio și video, lansate de-a lungul celor patru decenii de existență a grupului. Holograf a debutat discografic în anul 1978, cu piesa „Lungul drum al zilei către noapte” (solist vocal Ștefan Rădescu). Primul album integral semnat Holograf a apărut în anul 1983, avându-l ca solist vocal pe Gabriel Cotabiță. După ce Dan Bittman a preluat rolul de vocalist în Holograf în 1985, au urmat alte 11 albume de studio, cel mai recent, intitulat „Life Line”, fiind lansat în noiembrie 2015.

În 1994, Dan Bittman, solistul de la Holograf, a reprezentat România în cadrul concursului Eurovision.

Dan Bittman își urmează şi în ziua de azi cariera solo, cu noi piese, una dintre ele fiind „Și îngerii au demonii lor”, dar asta nu are nimic de-a face cu activitatea în cadrul grupului din care face parte fără întrerupere începând cu anul 1985.

Dan Bittman, Edi Petroşel, Mugurel Vrabete, Tino Furtună şi Romeo Dediu vin la Sfântu Gheorghe cu un show ca o declaraţie de dragoste pentru o prietenie de mai bine de 40 de ani între Holograf şi public.

 

Holograf LIVE în concert (2016)