Fanfara „Kováts András”

2 mai, joi, 20:00 - SCENA PRINCIPALĂ

Fanfara „Kováts András” a fost înființată în anul 1935 în localitatea Reci, județul Covasna, iar fondatorul și dirijorul orchestrei a fost atunci preotul reformat Kováts András din localitate. Fanfara s-a dezvoltat foarte frumos, dar rezultatele sale au fost afectate de moartea tragică a venerabilului Kováts András în martie 1938. Munca și colaborarea entuziastă și perseverentă a flautiștilor, care au suferit atunci, au reușit să salveze fanfara timp de mai multe decenii. Fanfara poartă azi numele preotului.

Cu mai mult de trei decenii de muncă grea, localitatea Reci a fost transformată într-un castel al muzicii flautiste transilvănene.

Fanfara a participat la mai multe concursuri și întâlniri internaționale și a cântat în mai multe țări europene. Anual realizează peste 40 de spectacole și răspunde la invitații. Au participat la concertul organizat de Ziua Culturii Maghiare, la Zilele Sfântu Gheorghe, la Galopiada Secuiască, şi la Festivalul Internațional de la Reci, care se organizează în fiecare an pentru fanfare.

Repertoriul lor este foarte colorat și multilateral, de la procesarea clasică, prin începuturile istorice, dar totodată pot fi găsite și operă, operetă, muzică ușoară și muzică de film. Fanfara este alcătuită din tineri din localitatea Reci și are în prezent 74 de membri. Dirijorul orchestrei este Maksai József.

La Zilele Sfântu Gheorghe din acest an vor fi prezentate cântece de film și șlagăre care sunt un succes al trupei.