Concertul de deschidere

Miercuri, 24 aprilie, ora 19:00 - Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”

Solista de muzică tradiţională Sebestyén Márta și organistul Szabolcs Szamosi din Ungaria au creat o combinație de motive muzicale sacre și folclorice, găsind puncte comune în zone muzicale aparent îndepărtate, creând astfel o serie de concerte reușite bazate pe ele. În Sfântu Gheorghe, cuplul de artişti se alătură Corului de copii Campanella al Liceului de Arte „Plugor Sándor”, deschizând Zilele Sfântu Gheorghe cu un concert unic.

Sebestyén Márta este o interpretă de muzică tradițională, compozitoare și actriță din Ungaria. Este cunoscută mai ales datorită colaborării cu formația franceză Deep Forest la cântecul „Marta’s Song” (Cântecul Martei) și pentru colaborarea la coloana sonoră a filmului „Pacientul englez” (The English Patient), interpretând cântecul „Szerelem, szerelem” (Iubire, iubire).

Szamosi Szabolcs este organist de aproape douăzeci de ani, fiind şi dirijor și director muzical al Catedralei din Pécs. A cântat în toate sălile de biserică și concerte ale Ungariei, dar și în mare parte din Europa și în Islanda.

Artistul pune în valoare energii enorme cu muzica sa instrumentală, iar concertele sale reprezintă de fiecare dată noi experienţe muzicale pentru publicul său. Improvizațiile fac parte din spectacolele sale, dar și combinaţii instrumentale neobișnuite în care piesa centrală este orga.

Corul de copii Campanella al Liceului de Arte „Plugor Sándor” a fost fondat acum nouă ani, iar în ultimii ani au câștigat mai multe premii naționale și internaționale. Numărându-se printre corurile populare ale școlilor de muzică din Ardeal, de multe ori în colaborare cu Corul Naţional Madrigal, spectacolele lor au ajuns să fie văzute de mai multe ori de publicul din Sfântu Gheorghe, București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov și multe alte orașe din România.

În repertoriul corului de aproape patruzeci de membri, format din elevi din clasele V-XI, regăsim de la opere clasice la evanghelii şi până la melodii populare prelucrate.

Dirijorul corului este Lőfi Gellért, violonist și profesor de cor.

BILETE
Online: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/43001691/Concertul-de-deschidere

Personal:
Casa Municipală de Bilete (Piața Libertății nr.1)
Program: luni – joi: 9-16, vineri: 9-13
Telefon: +40 267 312 104