Teddy Queen

május 4. szombat, 18:00 - FŐSZÍNPAD

A három gyergyószentmiklósi srác alkotta Teddy Queen zenekar népszerűségi görbéje felfele ível.

Miután a zenekar sikerrel zárta a tavalyi évet, idén is nagy lendülettel, az alkotói válság fogalmát nem ismerve folytatja  a munkát: új dalokat szereznek és fellépéseket szerveznek.

A zenekar története 2017-ben kezdődött, azóta számos koncerten és versenyen kamatoztatják tehetségüket, két dobogós helyezést értek el a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyen.  Állandó vendégei az erdélyi fesztiváloknak, emellett olyan neves magyarországi fesztiválokon is felléptek, mint például az EFOTT. Koptatták már közösen a turnébusz kerekeit az Esti Kornél zenekarral, de zenéltek már a Tankcsapda, vagy a Bagossy Brothers Company előzenekaraként is.

A 2018 év elején kiadott Helló című kislemezüket, két single és egy demó követte. A dalok sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy erdélyszerte játssza az összes nevezetesebb rádió. A lemez két dala is jelölt volt a Legszebb Erdélyi Magyar Dal-on, valamint díjnyertes volt az udvarhelyi Siculus fesztiválon.

A zenekar második kislemeze március 31-én debütál Nem szól rám senki címmel. „Nyugati mintát követünk, ezért nem egy nagylemezzel, hanem több kislemezzel igyekszünk a köztudatban maradni” – nyilatkozták.

A Teddy Queen a Szent György Napok keretében május 4-én koncertezik, a rendezvény nagyszínpadán zárva a lemez megjelenése alkalmával szervezett lemezbemutató turnéjukat.

A zenekar tagjai: Fodor László (ének, gitár), Csóka Lóránd (basszusgitár), Péter Gellért (dob).

Teddy Queen: Elszállni