SWINGOPERETT, avagy operettslágerek modern értelmezésben

április 28., vasárnap, 19:00 - Sepsi Aréna

Bizonyára nagyon sokan ismerik a „Mi muzsikus lelkek” című dalt. Ha beülnek egy operett koncertre, nyilván a dal kísérete az Önök által megszokott hagyományos hangszereken nótázó lassú ritmusban hangzik fel. De ha majd eljönnek a Swingoperett előadásra, ugyanez a nóta Bársony Bálint zenekarával, többek között szaxofonon, dobbal, elektromos gitárral szólal meg, egy kicsit bossa novás, jazzes hangszerelésben, amely új színt ad a dal világának, modernné teszi azt, ám ez nem nyomja el az operett alapadottságait.

Ugyancsak új köntösben, új kísérettel, táncos ritmusban szólalnak meg az Önök által annyira szeretett operettslágerek: a Táncolnék a boldogságtól, Jaj, cica, Te rongyos élet, Egy dunaparti csónakházban, Budapest te csodás, Hétre ma várom, Legyen a Horváth kertben, Jöjjön ki Óbudára, Cintányéros cudar világ és megannyi sok más kedvenc.

Úgy kell az egészet elképzelni, mintha ezeket a dalokat Frank Sinatra, Michael Bublé vagy Robbie Williams zenekarával adnák elő. Ezt hívják crossover zenének, muzsika, amelyik keresztezi a zenei világokat, de megtartja az egyes zenei stílusok, műfajok értékeit. Vagyis, a Swingoperett koncerten operett dallamokat hallunk modern, trendi ritmusban.

Ennek a régi, de mégis új műfajnak a legavatottabb szakértője és megszólaltatója Bársony Bálint szaxofonművész, aki öttagú jazz-zenekarával már többször bizonyította az Operettszínház darabjaiban, hogy az operett és más műfajok könnyedén megférnek egymás mellett.

A különleges élményt természetesen a magyar operett, musical, popzene olyan kiváló szólistái teszik felejthetetlenné, mint az egykori Padödö tag, Falusi Mariann, aki újabban Presser dalaival adott ki lemezt, Dancs Annamari, aki hosszú erdélyi pop karrier után  jelenleg az Operettszínház szólistája, Veréb Tamás, aki egyaránt otthon van a musical, az operett, a slágerzene világában, és az ifjú Laki Péter, a nagyszerű táncos-komikus, musical színész.

Egy olyan zenei élmény tanúi lehetnek, amellyel mai hangzásban ismét átélhetik az örökzöld dalok csodálatos világát.

JEGYEK
Online: https://www.biletmaster.ro/hun/Event/43001725/Opereta-swing

Személyesen:
Városi Jegyiroda (Szabadság tér 1. szám)
Nyitvatartás: hétfő – csütörtök: 9-16, péntek: 9-13
Telefonszám: +40 267 312 104