Nyitókoncert Erich Türk orgonaművésszel és a sepsiszentgyörgyi kórusokkal

A Szent György Napok nyitóhangversenye minden évben egyet jelent a rendezvénysorozat kultúrhetének hivatalos megnyitásával: az idén ezt az eseményt Erich Türk neve határozza meg.

Erich Türköt a műértő közönség elsősorban orgonaművészként tartja nyilván, de távolról sem mellékesen a Kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia oktatója, csembalóművész, az erdélyi zenei múlt komoly kutatója, aki régi orgonákat tár fel, kiemelten foglalkozik az erdélyi régizenével.

A magyarul is beszélő erdélyi szász zenész New Yorkban, Washingtonban, illetve Európa több, fontos koncerthelyszínén is lépett színpadra, egyike a térség kiemelkedő komolyzenei egyéniségeinek. A Szent György Napok nyitókoncertjének programjában az elmúlt évekhez hasonlóan sepsiszentgyörgyi fellépők is szerepelnek a felhozatalban, ezúttal kórus formájában!

A koncertre a Krisztus Király plébánián kerül sor, a záróakkordban, amely César Franck: Dextera Domini kórusra és orgonára műve Erich Türk orgonajátéka mellett Sebestyén Lázár Enikő szoprán, Kerezsi Csanád tenor, Lőfi Gellért basszus, valamint a Vox Humana, a Laudate, a  Pro Musica kamarakórus tagjai is fellépnek.