Leskowsky Hangszergyűjtemény: Hangszerbemutató és műhelymunka

április 30., kedd, 17:00, 19:00 - Főtér, kőszínpad

Kalandozás a különleges hangszerek világában.

Énekel-e a fűrész? Mit lő ki a zenélő íj? Vannak-e a hangyák a didgeridooban? Szép-e a Hang hangja? Ilyen és még számtalan fura kérdésre kapunk megzenésített választ az interaktív hangszerbemutató foglalkozáson.

Egy olyan igazi családi program, amelynek során szórakoztató módon szólalnak meg a legkülönlegesebb hangszerek. A humorral átszőtt műsornak a közönség tagjai is aktív szereplői. A kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény Magyarország legnagyobb hangszermúzeuma, Sepsiszentgyörgyön a gyűjtemény legérdekesebb darabjai kerülnek bemutatásra, megszólaltatásra.

Az idén 40 éves Leskowsky Hangszergyűjtemény Magyarország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye. A több mint kétezer darabot számláló kollekció a klasszikus, népi- és kísérleti hangszereket mutatja be a középkortól napjainkig. Öt kontinens húros, fúvós és ütőhangszerei szólalnak meg a látogató kezében. A világhírű dorombjátékos, Szilágyi Áron vezette múzeum nemcsak a Kárpát-medencében, hanem Tokyotól, Moszkván át Los Angelesig a világ számos pontján tartott hangszerbemutatókat, foglalkozásokat és workshopokat.