Kolozsvári Állami Magyar Színház: Illegitim

április 25., csütörtök, 15:00, 21:00 - Háromszék Táncstúdió

Az előadás időtartama: 1 óra 45 perc, szünet nélkül.

Román és angol nyelvű feliratozással.

Ajánlott életkor: 12+.

Az Illegitim előadás az azonos című, 2016-ban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott film forgatókönyvének egy változata alapján készül. Az előadás egy vasárnapi ebéd idejére nyújt betekintést egy szétesőfélben lévő, anya nélküli család életébe, ahol minden családtag küzd a saját előítéleteivel és mindegyiküknek megvan a maga igazsága.

Az előadás különlegessége, hogy a színház történetében először a virtuális valóság technológiáját használja: a nézőknek párhuzamosan lesz lehetőségük VR-szemüvegeken keresztül és a valóságban követni a színpadi történéseket.

A VR-szemüvegen követett felállásban nem a játék, hanem a hang lesz szinkronban. A színészek játéka lehet teljesen különböző attól, amit a szemüvegben lát a néző, noha ugyanazt a szöveget hallja majd.

A rendező elmondása szerint a VR-technológia használatával a valóságérzékelés bizonytalanságára szeretné irányítani a nézők figyelmét. Az előadás olyan kérdések érint, mint az illúzió és valóság viszonya, vagy az igazság észlelésének nehézségei.

Rendező: Adrian Sitaru
Szereplők: Bács Miklós, Sinkó Ferenc, Pethő Anikó, Buzási András, Jerovszky Tímea / Imre Éva, Kali Andrea / Tordai Tekla, Györgyjakab Enikő, Marosán Csaba
Díszlet- és jelmeztervező: Carmencita Brojboiu
Operatőr: Adrian Silișteanu
Vizuális effektek: Digital Apes
VR support: OroBlade
Dramaturg: Csép Zoltán
Rendezőasszisztens: Molnár Levente

A darabot Adrian Sitaru és Alina Grigore szövegkönyve alapján színpadra alkalmazta Adrian Sitaru. Magyar nyelvre fordította: Horváth Andor.

A színfalak mögött:

JEGYEK
Online: https://www.biletmaster.ro/hun/Festival/43001700/Zilele-Sfantu-Gheorghe-2019

Személyesen:
Városi Jegyiroda (Szabadság tér 1. szám)
Nyitvatartás: hétfő – csütörtök: 9-16, péntek: 9-13
Telefonszám: +40 267 312 104