Guess Who

május 3. péntek, 21:45 - FŐSZÍNPAD

GUESS WHO, azaz Laurenţiu Mocanu gyerekkorában a focinak hódolt, tagja volt a bukaresti Steaua csapatnak. Miután abbahagyta a sportolást a zenélés kedvéért 2009-ben kiadta első szóló albumát  Probe Audio (Audió próbák) címmel.

Az albumon szereplő Locul Potrivit (Megfelelő hely) című dal a slágerlisták élén szerepelt a legtöbb romániai rádióadón és televíziós csatornán, 2010-ben az év legtöbbet sugárzott dala. Szintén 2010-ben GUESS WHO a Romanian Music Awards-on a legjobb hip-hop előadó kategória nyertese, Laurențiu ekkor mindössze 24 éves.

Zenei karrierjének a második albuma 2011-ben jelent meg, Tot Mai Sus (Egyre magasabbra) címmel.  Az album megjelenését követően pár hónapon belül az Oriunde te duci (Bárhová mész), Ştiu deja (Már tudom), valamint a Marius Mogaval közösen előadott Tot Mai Sus (Egyre magasabbra) című dalok a YouTube csatorna népszerű slágereivé váltak.

2011-ben GUESS WHO Manifest (Manifeszt) című dalát jelölték az MTV European Music Awards Best Romanian Act kategóriájában.

2017-ben megjelent Un Anonim Celebru (Egy híres Névtelen) című negyedik lemeze, 14 dallal, amelyeken más hazai művészek is közreműködtek, mint például Irina Rimes, Feli vagy Tudor Chirilă.

A művész számos szociális és ifjúsági kampányban is közreműködött , arra buzdítva a technológia iránt különösen érdeklődő fiatalokat, hogy kövessék az álmaikat.

GUESS WHO a bizonyíték arra, hogy ha valaki valóban tehetséges és kitartó, akkor semmi nem lehetetlen.