Bagossy Brothers Company Szimfonik koncert

május 3., péntek, 19:30 - FŐSZÍNPAD

A Bagossy Brothers Company és a Heureka Pop Orchestra első alkalommal Sepsiszentgyörgyön lépnek közösen színpadra, az egyedülálló szimfonikus koncert során a Bagossy ismert dalaikból és a legfrissebb albumuk szerzeményeiből hallhat egyedi válogatást a közönség.

A már nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is népszerű zenekar, a Bagossy Brothers Company 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból.

Az indie/alternatív/folk hangzásvilágú zenekar első nagylemeze az „Elviszlek” 2015 márciusában jelent meg és az első héten a Deezer romániai és magyarországi toplistájának élén debütált. 2016 tavaszán a formáció a „Vakít a kék” című kislemezével jelentkezett, 2017 márciusában pedig megjelent a zenekar második nagylemeze „A Nap felé” címmel.

A Bagossy Brothers Company megalakulása óta szerves résztvevője a magyarországi és erdélyi zenei rendezvényeknek, fesztiváloknak. Újabb, a „Veled Utazom” című nagylemezük 2019 februárjában jelenik meg.

A zenekar tagjai: Bagossy Norbert (gitár/ének), Bagossy László (basszusgitár/vokál), Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

A Heureka Pop Orchestra zenészei olyan kiváló művészek, akik Magyarország legnívósabb szimfonikus zenekarainak tagjai, így a Budafoki Dohnányi Zenekar, Nemzeti Filharmonikusok, Óbudai Danubia Zenekar vagy a Budapest Jazz Orchestra.

Az utóbbi két év számos nagysikerű koncertje és együttműködése több mainstream pop formációval (Brains, Honeybeast, Wellhello, Magashegyi Underground, Blahalouisiana) garantálja a sikert és az egyedülálló zenei élményt, hozzájárulva a zenekarok saját dalainak monumentális és minőségi szimfonikus megszólalásához.

Sepsiszentgyörgyön 2019 januárjában a Margaret Island zenekarral közösen előadott, egyedülálló és felejthetetlen hangversenyen láthatta őket a közönség. A zenekar vezetője Lombos Pál.

 

Bagossy Brothers Company – Valahol itt (akusztik)