Szent György Napok a közösségi részvétel évében


Erőteljes nyitány és markáns befejezés keretezte a 26. Szent György Napokat, jellemezték kiértékelő sajtótájékoztatójukon a szervezők, utalva a nyitókoncertként szolgáló QueenClassics by Vlad Maistorovici produkció sikerére, illetve a vasárnap este megtestesített Szent György lovag és a sárkány harcára, amely ráépült a brassói Pyro Events Team – Fireworks Design által biztosított tűzijáték show-jára.

Antal Árpád polgármester elsőként a város központjában lakók türelmét köszönte meg, majd elmondta, idén az önkormányzat munkatársai vállaltak nagyobb szerepet a szervezésben, kissé késéssel indultak, de összességében elégedettek az eredménnyel, igyekeztek családiasra szabni a városnapokat és úgy érzi, ezt sikerült is teljesíteni, ugyanakkor pár tanulságot is megfogalmazott. Többek között a Közösségi színpad körüli tér elrendezését, illetve az irodalmi és színházi programot szeretnék a jövőre átgondolni, míg jól és bevált helyszínként működött a Múzeumkert, nagy sikere volt a gyerekprogramoknak, még többre is lenne igény, jó döntésnek bizonyult a lacikonyhák elköltöztetése a Lábas Ház elé, akárcsak a főszínpad áthelyezése a megyei önkormányzat épülete elé, sorolta a polgármester, külön kiemelve, büszke arra, hogy a sok tízezer résztvevő ellenére sem sérült a zöldövezet a parkban.

Az erőteljes nyitány és a markáns befejezés szépen keretezte a 26. Szent György Napokat, fogalmazott Knop Ildikó, a Szent György Napok programkoordinátora, megjegyezve, hogy kilenc nap alatt több mint háromszáz programpont várta az érdeklődőket, mindössze két esemény maradt el. Bevallotta, végig pengeélen táncolt a Szent György Napok zárómomentuma, sok volt a kockázati tényező, lepróbálni nem lehetett, de végül minden a szervezőkkel tartott és emlékezetes pillanata lett a városnapoknak a Szent György lovag és a sárkány harcát megtestesítő performance, amely Pálffy Tibor Hobo színművész ötletgazda elképzeléseként és az M Studio művészeinek részvételével valósult meg, a helyi produkció a brassói Pyro Events Team – Fireworks Design tűzijáték show-jára, amely Kónya Ütő Bence zenész, színművész által szerkesztett zenei háttérre biztosította a látványt. Ugyancsak helyi alkotó, Rancz András munkáját dicsérték a főszínpad koncertjei alatt látható vizuális elemek.

A 26. Szent György Napokat idén április 22-e és 30-a között tartották, a vásári hétvégén fellépett többek között Bródy János, Nazareth, [dunkelbunt], Carla`s Dream, PASO, Póka-Tátrai reGeneráció, Molnár Ferenc Caramel, Șuie Paparude, Ismerős Arcok, Omen, Zuboly, Dresch Vonós Quartet.